VEBJØRN

SAND

Prosjektskaper
& Kunstner

En kunstner med begeistring og dyp respekt for norsk natur og kultur har skapt en serie unike hytter. Sand forener kunst og konstruksjon i sanselige byggverk der familier kan finne sitt fristed i pakt med naturen.

Etter ekspedisjoner til Antarktis begynte han å jobbe med utendørs prosjekter som ofte tok utgangspunkt i geometri, som Trollslottet, Leonardobroene, Keplerstjernen på Gardermoen og senest Roseslottet som er et samarbeid med broren Eimund, har alle elementer av geometri i møte med natur.

«Når jeg har jobbet som prosjektskaper så har jeg vært inspirert av Leonardo da Vinci. Han var både arkitekt, ingeniør og kunstner i en og samme person. Dette samspillet har jeg også tatt med meg inn i hytteprosjektet.»

Vebjørn har tegnet og malt siden han var liten gutt, med både far og bestefar som læremestre. Det ga stor mestringsfølelse at han tidlig behersket tegneteknikker som bare voksne klarte. Fra tidlige tenår studerte Vebjørn hos en rekke privatlærere og kopierte malerier for å lære seg teknikkene til de gamle mesterne. Rembrandt, Rubens og Leonardo Da Vinci er blant de største forbildene.

LES OM

HUGO VALENTINO

BERG

Eiendomsutvikler
& Investor

LES OM

Fra tomten sin ved Trysilelva så eiendomsutvikler Hugo Valentino Berg en mulighet til å virkeliggjøre et hytteprosjekt helt utenom det vanlige. Han var ikke i tvil om å finansiere utviklingen av Jordbærtunet. Om ikke lenge kan han selv åpne døra til favoritten – Hjertehytta.

«Tanken på at kunstneren Vebjørn Sand skulle formgi hytter var magisk, likevel ble jeg helt satt ut da han viste meg de første håndtegnede skissene. Mange byggverk ødelegger naturen, men disse hyttene vil jeg faktisk si at forskjønner Moder Jord.»

En hytte skapt personlig av kunstneren var en idé Hugo Valentino falt pladask for.

Hugo Valentino er en eiendomsutvikler som har bygget sten for sten siden han kjøpte sin første tomt i 1996. Da han for to år tilbake ble kjent med Vebjørn oppstod et nært og fruktbart samarbeid. Hugos tilknytning til Trysil og erfaring med eiendomsbransjen og byggeprosjekter har gitt en trygghet utover det økonomiske.

LES OM

FINN-ERIK

NILSEN

Byggeteknisk Rådgiver (RIB)

LES OM

Finn-Erik Nilsen er professor og prisbelønt byggingeniør med en lang karriere bak seg. Ved siden av å være byggteknisk rådgiver har han undervist byggstudenter og arkitektstudenter på NTNU. Som byggeteknisk rådgiver har Nilsen funnet sikre, konstruktive løsninger og utformet detaljer der krefter og belastninger er involvert.

«Jordbærtunet oser av originalitet. Det har vært spennende å jobbe med Vebjørns former og geometri som ligger langt unna A4-hytter»

Han utfordrer ulike materialer og naturkrefter, noe han blant annet har vist gjennom sitt bidrag i byggverk vi alle kan oppleve langs prosjektet Nasjonale Turistveger. “Juvet landskapshotell”, “Forvik ferjeleie” og “Almannajuvet” er eksempler på bygg som tøyer grensene for hvordan arkitektur kan innlemmes i naturen.

LES OM

OLE-MORTEN

BIRKELAND

Arkitektstudent

LES OM

Ole Morten Birkeland har tegnet et fotavtrykk av Vebjørns seks hyttetegninger, en ung arkitektstudent ved Statens Arkitekthøyskole som brenner for bærekraftig arkitektur.

Gjennom utallige møter og samtaler med Vebjørn, har 30 år gamle Ole Morten laget arkitekttegninger av Vebjørns arkitektoniske verden. Han har utdannelse som teknisk tegner og jobber i dag hos C.F.Møller Architects, der han fullfører sin diplomoppgave.

LES OM

BERG & BRYN

Tømrere

LES OM

Berg og Bryn Tømrerfirma jobber hver dag i Trysilfjellet med å bygge hytter. De har lang erfaring med hvordan materialer oppfører seg i møtet med norsk klima og natur. Den bunnsolide tømrerkompetansen er viktig for Jordbærtunet.

Berg & Bryn har bistått med praktiske og byggetekniske råd i prosessen, og skal stå for oppføring av hytter. De har bred kunnskap om hva som skal til for å få et bygg til å vare gjennom generasjoner.

Firmaet drives av Bjørn Erik Berg og Øystein Bryn. Roger Høgli er med på prosjektet som snekker. Det Trysilbaserte firmaet benytter seg av lokale byggematerialer.

LES OM

TRYGVE

VANGEN

Teknisk Tegner

LES OM

Han er fra hyttebygda Trysil og har tegnet hus og hytter i 40 år. Som teknisk tegner har Trygve Vangen fagkunnskap med et stort hjerte for skog og håndverkstradisjon.

Vangen målsetter arbeidstegninger, konstruksjons- og detaljtegninger som viser oppbyggingen i byggeprosessen.

«Det er en tillitserklæring at små lokale bedrifter i Trysil blir kontaktet for å delta i dette helt spesielle hytteprosjektet. Vi er svært stolte over å få vist hva vi duger til.»

LES OM

MARTIN

KLEVELAND

Komponist

LES OM

Filmatiske presentasjoner viser hytteprosjektet på digitale flater. Den internasjonale komponisten Martin K har komponert musikken til filmene og dermed forenet natur, arkitektur og visjon i samstemt klang.

Martin Kleveland er en multi-platinum selgende musikkprodusent, pianist og profesjonell DJ. Han har hatt stor suksess som låtskriver internasjonalt.